Forum Platformy Obywatelskiej: Janusz Palikot - Forum Platformy Obywatelskiej

Skocz do zawartości

Logowanie » Rejestracja
  • (2 stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Janusz Palikot KONTAKT

• Opcje użytkownika

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   pl2010tube 

• Uzytkownik
  • Grupa Uzytkownicy
  • Postów 31
  • Rejestracja sob, 20 lut 10

Napisano 11 marzec 2010 - 14:50

Witam,
bardzo zależy mi na wysłaniu listu do Pana Janusza Palikota. Niestety, jego strona Internetowa przekierowuje do strony, na której odliczany jest czas do końca kadencji Prezydenta Lecha Kaczyńskiego. Udało mi się znaleźć jedynie telefon do biura poselskiego w Lublinie. Czy ma ktoś może adres e-mail Pana Palikota lub zna jakiś sposób na skontaktowanie się z nim? Proszę o odpowiedzi na priv.

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Lakosz 

• Sympatyk PO (ale nie POLewicy)
  • Grupa Uzytkownicy
  • Postów 1963
  • Rejestracja pią, 07 wrz 07

Napisano 11 marzec 2010 - 17:58

Czyżbyś był właścicielem "przyjaznepaństwo.pl" i chciał zaproponować Palikotowi odkupienie domeny? http://i20.tinypic.com/9auxid.gif

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Lucky 

• Uzytkownik
  • Grupa Uzytkownicy
  • Postów 485
  • Rejestracja pon, 03 mar 08
  • Zawód:Informatyk
  • Hobby:Bazy Danych, Programowanie C# .net, Systemy Rozproszone, Mechanika Kwantowa, Sztuka, Muzyka, Logistyka, Motoryzacja

Napisano 11 marzec 2010 - 18:47

Dla mnie pan Janusz Palikot jest stańczykiem naszych czasów. Jego styl jest trochę błazeński, ale z drugiej strony facet ma poglądy w zasadzie idealnie przystające do moich. Jest postępowy, nie ulega wpływom... jest wolnym człowiekiem głoszącym poglądy niewymuszone żadnymi układami - takie, jakie powinien mieć wolny człowiek nowoczesnej Europy. Może jego styl dyskwalifikuje go jako na przykłąd kandydata na prezydenta, ale to wspaniałe, ze tacy ludzie istieją w polskiej polityce. Oby w przyszłości było ich jak najwięcej.

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Lakosz 

• Sympatyk PO (ale nie POLewicy)
  • Grupa Uzytkownicy
  • Postów 1963
  • Rejestracja pią, 07 wrz 07

Napisano 11 marzec 2010 - 19:09

Palikot Stańczykiem? W najlepszym wypadku - błaznem. I nie sądzę, że to dobry materiał na polityka. Gratuluję idola.

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   qstan 

• Uzytkownik
  • Grupa Uzytkownicy
  • Postów 1891
  • Rejestracja nie, 18 lut 07

Napisano 11 marzec 2010 - 19:29

Wyświetl postUżytkownik Lucky dnia 11 marzec 2010 - 18:47 napisał

facet ma poglądy w zasadzie idealnie przystające do moich. Jest postępowy, nie ulega wpływom... jest wolnym człowiekiem głoszącym poglądy niewymuszone żadnymi układami

podpisuję się pod tym, i dodam,ze jest też wolnym posłem pomimo,ze czasem jest upominany, nie ustępuje pola klakierom.
jest pewna niekonsekwencja w działaniu posłow i senatorów PO, Z jednej strony rzucają się na pana Palikota z drugiej bronią immunitetu Pisiewicza,
choć to sąd a nie kolesie jest od oceny winy lub niewinności.

Wyświetl postUżytkownik Lakosz dnia 11 marzec 2010 - 19:09 napisał

W najlepszym wypadku - błaznem.

o tobie też pewnie tak mówią...

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Lucky 

• Uzytkownik
  • Grupa Uzytkownicy
  • Postów 485
  • Rejestracja pon, 03 mar 08
  • Zawód:Informatyk
  • Hobby:Bazy Danych, Programowanie C# .net, Systemy Rozproszone, Mechanika Kwantowa, Sztuka, Muzyka, Logistyka, Motoryzacja

Napisano 11 marzec 2010 - 20:53

Wyświetl postUżytkownik Lakosz dnia 11 marzec 2010 - 19:09 napisał

Palikot Stańczykiem? W najlepszym wypadku - błaznem. I nie sądzę, że to dobry materiał na polityka. Gratuluję idola.

Twoje zdanie na szczęście niema znaczenia. Nie napisałem, że jest moim idolem, tylko że odpowiadają mi jego poglądy polityczne i niezależność.

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   jjarek72 

• Nowy na forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Uzytkownicy
  • Postów 5
  • Rejestracja pią, 12 mar 10
  • Hobby:polityka, a reszta o mnie na facebook
    i
    http://www.happysad.art.pl/

Napisano 12 marzec 2010 - 20:49

A ja też uważam, że Janusz Palikot to jedyny tak charakterystyczny polityk. Platforma Obywatelska pod jego przewodnictwem stale rozwija się na Lubelszczyźnie.

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   jankali 

• Nowy na forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Nowy na forum
  • Postów 2
  • Rejestracja nie, 21 mar 10

Napisano 21 marzec 2010 - 18:31

Wyświetl postUżytkownik Lucky dnia 11 marzec 2010 - 18:47 napisał

Dla mnie pan Janusz Palikot jest stańczykiem naszych czasów. Jego styl jest trochę błazeński, ale z drugiej strony facet ma poglądy w zasadzie idealnie przystające do moich. Jest postępowy, nie ulega wpływom... jest wolnym człowiekiem głoszącym poglądy niewymuszone żadnymi układami - takie, jakie powinien mieć wolny człowiek nowoczesnej Europy. Może jego styl dyskwalifikuje go jako na przykłąd kandydata na prezydenta, ale to wspaniałe, ze tacy ludzie istieją w polskiej polityce. Oby w przyszłości było ich jak najwięcej.

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   marcin240772 

• Nowy na forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Nowy na forum
  • Postów 1
  • Rejestracja śro, 21 kwi 10

Napisano 21 kwiecień 2010 - 00:55

Witam, jako miezkaniec lubelszczyzny uważam posła Palikota za dobrego posła, nietuzinkowy wykształcony biznesmen znalazł się na wiejskiej po to aby zrobić coś dla Nas Polaków. Majętni, wykształceni, bezinteresowni - tacy ludzie powinni rządzić Polską - reszta chołoty pcha się na stołek bo nic wielkiego wcześniej im sie nie udało zrobić noi wiadomo poselska pensja i ogrom profitów kusi!!! Pozdrawiam posła Janusza Palikota.

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   miniuś 

• Uzytkownik
  • Grupa Uzytkownicy
  • Postów 2333
  • Rejestracja wto, 13 lis 07

Napisano 21 kwiecień 2010 - 06:19

Z chwilą jak lubelszczyzna straci tego posła zobaczą co to jest zaścianek Polski no chyba , że Pan Grzegorz Schetyna dołoży rączkę za jedną dróżkę lokalną. POzdrawiam aha zbliża się lato i kupiłem sobie łapkę na muchy :rofl: .

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   wagabunda 

• Nowy na forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Uzytkownicy
  • Postów 7
  • Rejestracja wto, 06 lip 10

Napisano 06 lipiec 2010 - 14:21

Kiedyś zastanawialam się nad rolą jaką pelni posel Palikot. Teraz już wiem... nie każdy by potrafil przekazać spoleczeństwu ważne treści kosztem wlasnej osoby dla dobra wpólnej sprawy. Nie każdy potrafi zdobyć się na tyle odwagi by walczyć do końca.
Chcialam podziękować Panu bardzo serdecznie za ciężką pracę dla dobra zwyciestwa demokracji, muszę przyznać ze podziwiam ten wysilek i życzę dalszej owocnej pracy.

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   Joanna 

• Uzytkownik
  • Grupa Uzytkownicy
  • Postów 852
  • Rejestracja nie, 02 maj 10
  • Zawód:Nauczyciel

Napisano 06 lipiec 2010 - 14:41

Co do e-maila: janusz.palikot@sejm.pl ewentualnie bez kropki, bo nie pamiętam. Nie wiem na ile te sejmowe adresy są używane - jedyna odpowiedz zwrotna jaka dostałam była od pani poseł Joanny Muchy - raz.

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   miniuś 

• Uzytkownik
  • Grupa Uzytkownicy
  • Postów 2333

Napisano 06 lipiec 2010 - 14:55

Jedno jestem pewien , ze jak zmieni się rząd to Pan Janusz Palikot będzie miał ciężko i wcale się nie zdziwię ŻE JUŻ PRZECIWNICY Pana Janusza KRĘCĄ BICZ / podejrzewam , że swoi też biorą udział :rofl: /. POzdrawiam i cieszę się , ze Pan Janusz jest i ośmiesza działania wszystkiego co się rusza. Pan Palikot to największy skarb jaki mógł przytrafić się PLATFORMIE. Z chwilą podniesienia na NIEGO łapska to odczują wszyscy w PO.

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   wagabunda 

• Nowy na forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Uzytkownicy
  • Postów 7
  • Rejestracja wto, 06 lip 10

Napisano 07 lipiec 2010 - 07:20

Już się zaczyna odwołanie J. Palikota, veto powołania Marszałka ..skąd my to znamy? Miał być inny Jarosław a to tylko powtórka z zamieszania. Kiedy to się skończy?... możliwe jak dojdą do władzy ...ale to już może być tylko Sodoma.

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   Bodek 

• Uzytkownik
  • Grupa Uzytkownicy
  • Postów 526
  • Rejestracja pią, 25 sie 06
  • Hobby:Szkoła Austiacka

Napisano 07 lipiec 2010 - 08:11

Gratuluję Idola
Przypomnę tylko że miało być godnie nie tak jak robił to PIS, a jak jest każdy może zobaczyć.
Nie da się juz obronić postawy Palikota. Jest żałosna , haniebna, powinna budzić odrazę u każdego normalnego człowieka.
Tak jak haniebną budzącą odrazę akcją było wyciągnięcie Tuskowi Dziadka z wehrmachtu.
Problem polega na tym że oni PIS już przestali. I nie jest ważne czy na tydzień czy na rok czy na zawsze.
Przestali.....
W każdym normalnym kraju nacisk opinii publicznej i opozycji na szybkie wyjaśnienie tego co się działo w Smoleńsku byłby totalny i agersywny.
U nas Kaczyński powiedział tylko że chce szybkiego wyjasnienia.
W odwecie Palikot powieział że LK ma krew na rękach że trzeba sprawdzić czy był nawalony.
"Come on" nie widzicie że brniecie.... że racjonalizowanie poczynań Palikota obróci się przeciwko PO w dłuższej perspektywie....
Trzeba być perwersyjnym dewiantem żeby z tego gościa robić sobie idola.
BTW
Ja myslę że to nie jes przypadek
Rząd wie już że Smoleńsk i jego zachoanie w tej sprawie to jedna wielka wpadka.
Że Ruscy szachiści nas " dymią" w tej sprawie
Paliokot ma za zadanie przykrć te fakty jego wystąpienia służą własnie temu.
W mojej ocenie nic to nie da .

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   sciemniacz 

• :)
  • Grupa Uzytkownicy
  • Postów 577
  • Rejestracja pią, 14 kwi 06
  • Hobby:brydz sportowy, muzyka lat 80-ych, horrory, polityka, kuchnia polska, single malt :-)

Napisano 07 lipiec 2010 - 11:54

Najbardziej cenie w posle Palikocie to, ze nie mam go w moim okregu wyborczym i dzieki temu udaje mi sie unikac dylematow moralnych w czasie wyborow.

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   miniuś 

• Uzytkownik
  • Grupa Uzytkownicy
  • Postów 2333

Napisano 07 lipiec 2010 - 13:28

Wyświetl postUżytkownik Bodek dnia 07 lipiec 2010 - 08:11 napisał

Gratuluję Idola
Trzeba być perwersyjnym dewiantem żeby z tego gościa robić sobie idola.
BTW
Ja myslę że to nie jes przypadek
Rząd wie już że Smoleńsk i jego zachoanie w tej sprawie to jedna wielka wpadka.
Że Ruscy szachiści nas " dymią" w tej sprawie
Paliokot ma za zadanie przykrć te fakty jego wystąpienia służą własnie temu.
W mojej ocenie nic to nie da .

Szanowny Bodku dlaczego mnie obrażasz ? mam prawo do wyboru sobie IDOLI i dzisiaj jest nim Pan Janusz Palikot. To , że wyciągasz pochopne wnioski dot. Pana Janusza rozumiem .

Żebyśmy sie dobrze zrozumieli WYPRASZAM SOBIE TAKIE OKREŚLENIA BODKU. POzdrawiam a tak na marginesie mnie nikt nie DYMIE :party: bo nie czuję.

Przed chwilą Schetyna wyjawił , że źle się czuje z Panem Palikotem w jednej partii .CÓŻ za buta Panie Grzesiu / bliższy Gowin czy Mężydło / widzę szpadelek do kopania dołków pod Palikotem w ciagłej gotowości :rofl: zaraz dołączy Muszka . Teraz się może udać bo PiS i SLD naciskają . Panie Januszu jak Pana WYLEJĄ od razu tworzy Pan PARTIĘ pod nazwą " PALIKOT KU PRZYSZŁOŚCI " i będzie Pan 3 partią która wejdzie w wyborach parlamentarnych i będą się do Pana UŚMIECHAĆ . POzdrawiam

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   Bodek 

• Uzytkownik
  • Grupa Uzytkownicy
  • Postów 526
  • Rejestracja pią, 25 sie 06
  • Hobby:Szkoła Austiacka

Napisano 07 lipiec 2010 - 13:30

"bo nie czuję."......
To że nie czujesz nie oznacza że nie "dymią"
W tym wypadku właśnie chodzi o to abyś nie czuł :rofl: :rofl: :rofl:

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   miniuś 

• Uzytkownik
  • Grupa Uzytkownicy
  • Postów 2333

Napisano 07 lipiec 2010 - 14:11

Wyświetl postUżytkownik Bodek dnia 07 lipiec 2010 - 13:30 napisał

"bo nie czuję."......
To że nie czujesz nie oznacza że nie "dymią"
W tym wypadku właśnie chodzi o to abyś nie czuł :rofl: :rofl: :rofl:

I tylko tyle masz do powiedzenia ? POzdrawiam

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   estimado 

• Nowy na forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Uzytkownicy
  • Postów 8
  • Rejestracja śro, 07 lip 10

Napisano 07 lipiec 2010 - 14:52

Jestem wyborca Platformy we wszystkich wyborach od czasu jej powstania, a czesto tez jej propagatorem i obronca na roznych forach. Sadze, ze daje mi to jakis tytul do prosby o nierepresjonowanie pana posla Janusza Palikota za jego wypowiedzi.
Byloby to moim zdaniem przejawem swietoszkowatej obludy, a co najmniej falszywie pojetej poprawnosci, ktora zmusilaby i mnie, i niejednego z moich rozmowcow, do rewizji pogladu, czy faktycznie jest nam z tak nastawiona Platforma nadal po drodze.

Pomimo uzytych przez Pana Palikota czasem nieco zbyt ostrych sformulowan, a niekiedy tez rekwizytow i happeningow, jego wypowiedzi stanowia przejaw zawsze uczciwej i odwaznej, a przy tym z reguly rzeczowej krytyki.
Nie ma w nich w kazdym razie stalego u jego adwersarzy elementu jawnego, cynicznego oszczerstwa, wykluczania ludzi ani szczucia. Nawet niedawny tekst o "krwi na rekach ex-Prezydenta", sam w sobie bylby zapewne dyskusyjny, a nawet nieco szokujacy, gdyby nie byl jednoczesnie racjonalna odpowiedzia na jawna kampanie nienawisci i insynuacji, rozpetana przez konkurentow politycznych przy wspoludziale rozmaitych "niezaleznych mediow", w tym koscielnych ambon, i nie bez cynicznego udzialu pana Jaroslawa Kaczynskiego.

W relacjach z przeciwnikiem zupelnie pozbawionym wstydu i jakichkolwiek innych skrupulow polityka nadstawiania drugiego policzka zupelnie zawodzi.

Pozdrawiam

#21 Użytkownik nie jest zalogowany   POeta 

• Nowy na forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Nowy na forum
  • Postów 1

Napisano 07 lipiec 2010 - 17:26

Podpisuję się obiema rękami pod postem poprzednika.
Palikot mówi to co znaczna część ludzi myśli ale czy to z obłudy, czy strachu czy z wyrachowania nie odważa się mówić. Ktoś musiał zareagować na próbę budowy przez Prezesa nowej religii na fałszywych fundamentach "poległych męczenników".
Jednej stronie wolno mówić wyssane z palca bzdury ale drugiej nie wolno reagować?
Panowie politycy, ręce precz od Palikota.

#22 Użytkownik nie jest zalogowany   Joanna 

• Uzytkownik
  • Grupa Uzytkownicy
  • Postów 852
  • Rejestracja nie, 02 maj 10
  • Zawód:Nauczyciel

Napisano 07 lipiec 2010 - 17:40

Do rekwizytów nic nie mam akurat - penis, koszulka, łeb to wszystko było o coś. O sprawę.

#23 Użytkownik nie jest zalogowany   estimado 

• Nowy na forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Uzytkownicy
  • Postów 8

Napisano 07 lipiec 2010 - 19:17

Dlaczego znowu PO tlumaczy sie z Palikota, podczas gdy rzeczywisty obludny cham Poncyliusz insynuuje wlasnie B.Komorowskiemu - http://wybory.onet.p...aktualnosc.html - uprawianie nekrofilii politycznej, podobnie zachowuja sie tez Nelly u Moniki Olejnik, a Kurski przed Palacem Prezydenckim...

#24 Użytkownik nie jest zalogowany   Piotr Pełczyński 

• Nowy na forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Nowy na forum
  • Postów 4
  • Rejestracja śro, 14 sty 09
  • Zawód:biznes
  • Hobby:tenis

Napisano 07 lipiec 2010 - 19:31

Janusz Palikot to jedyny poseł który nie boi się mówić prawdy. Mówi to co innym nie przejdzie przez usta. Częst sam byłem zaszokowany jego wypowiedziami ale po krótkim czasie dochodziło do mnie, że tylko powiedział to co inni myślą. Jakże jesteśmy zamknięci na mówienie wprost bez owijania w bawełnę o pewnych sprawach.

Jego wypowiedź o tragedii Smoleńskiej to kolejny tego typu przykład. Przecież głównym winnym tego wypadku, jeżeli nie jedynym, jest ś.p. Lech Kaczyński. Sam się spóźnił na cas odlotu z Warszawy i chociażby tym wywarł dodatkową presję na lądowanie w Smoleńsku wbrew wszelkiej logice. Przez jego kompleksy i fobie na pokładzie było tylu ważnych ludzi i tylu zginęło. Pytanie o badanie krwi LK jak i o temat rozmowy z bratem jest normalne a brak odpowiedzi na nie do tej pory nienormalne.

Pozbycie się posła Palikota z Platformy będzie największym błędem politycznym partii. Oby nie w konekście stwierdzeń Jarosława, że Lech "poległ męczeńską śmiercią"(??!!).

#25 Użytkownik nie jest zalogowany   jsk 

• Nowy na forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Nowy na forum
  • Postów 1

Napisano 07 lipiec 2010 - 19:39

Przyjaciele z PO
Czy jeżeli ktoś mówi prawdę trzeba na niego robić nagonkę. Pan Janusz Palikot jako jedyny odważny powiedział prawdę o katastrofie smoleńskiej. To głupota i pycha poprzedniego Prezydenta RP doprowadziła do katastrofy i trzeba to mówić głośno, nie można pozwalać na opowiadanie głupot rozpowszechnianych przez PIS. Chciałbym żeby politycy PO byli odważni jak Pan Palikot w mówieniu prawdy, czs pokazać kto ma jaja.
JSK

• (2 stron)
  • +
  • 1
  • 2